Известие

Collapse
No announcement yet.

Малко помощ относно Alfa Romeo 145 1,4 боксер

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Малко помощ относно Alfa Romeo 145 1,4 боксер

Здравейте колеги ! От скоро имам един проблем, който се състои в следното - когато колата не е загряла няма никакъф проблем но след като стигне около 50-60 градуса все едно губи цялата си мощност почва да са дави, да угасва, като подам газ реагира след около 1-2 секунди и са чува някакво как да го кажа, нещо като балбукане. Колага има също газова уредба не е ГИ, на нея вари без никакъф проблем. Забелязах че на таблото ми свети постоянно индикатор, които наподобява дюза преди само угасяше но сега постоянно свети. Казаха ми че може да е грешка в компютъра и махнах акумулатора изчаках малко но този индикатор пак си свети постоянно.
    Някои може имал ли е подобен проблем да сподели. Благодаря предварително

Първоначално публикувано от bass123 Покажи съобщение
    Здравейте колеги ! От скоро имам един проблем, който се състои в следното - когато колата не е загряла няма никакъф проблем но след като стигне около 50-60 градуса все едно губи цялата си мощност почва да са дави, да угасва, като подам газ реагира след около 1-2 секунди и са чува някакво как да го кажа, нещо като балбукане. Колага има също газова уредба не е ГИ, на нея вари без никакъф проблем. Забелязах че на таблото ми свети постоянно индикатор, които наподобява дюза преди само угасяше но сега постоянно свети. Казаха ми че може да е грешка в компютъра и махнах акумулатора изчаках малко но този индикатор пак си свети постоянно.
    Някои може имал ли е подобен проблем да сподели. Благодаря предварително
    Ланда сонда откачи я и виж без нея как ще е...
    sigpic155 2.0 +белия голф +Киви-то...

Comment

ще пробвам, само че незнам каде се намира

Comment

На изпускателния колектор се намира.
        Буксата трябва да се пада някъде от дясната страна на двигателя, под съда за спирачна течност.
        145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Аз, като не знам кое къде е, ходя на сервиз и гледам. Наи-добре ходи на диагностика.

Щом на гас си работи, значи има нещо по бензиновите истории, или по-точно не се е преебал двигателя.

Може да е някои датчик дето не мери правилно температурата(щом проблема е като загрее) и от там горивната смес не е подходяща и се дави.

Това са си моите разсъждения не съм много компетентен, ама това показва
          логиката.

Дано проблема се разреши бързо и евтино.
          146 1.3 боксер 1996г.
          156 SW 1.9 JTD 8V 2002

Comment

благодаря за инфото в най-кратък предиод ще го закарам на диагностика стига да намеря някои по подходящ сервиз в Русе

Comment

Колега, вероятно са ти запушени дюзите - щом на газ върви добре според мен проблема може да е само там. Индикацията (лампата, която ти свети) показва точно такъв проблем - писано е по темата, пусни си една търсачка.
              166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
              x145 1.6 boxer

Comment

колеги, и аз имам подобен проблем, но на мен ми го прави и на газ и на бензин. Понякога така се дави колата, че не може да потегли. Излагам се по светофарите. За да потегли нормално, трябва да съм на поне 2000 оборота. Има и някакво притрисане на двигателя на обороти. Понякога пък доста си тресе. И мощността никаква я няма.
                145 1.3 boxer 96г.

Comment

---
                  Last edited by ivan dimitrov; d.m.y г., 22:18.
                  Арфа Ромео 146 1.6 боксер

Comment

Аз го имах същия проблем но преди около месец се нагърбих и отидох да ми изчистят дюзите и проблема се реши срещу 40 кинта.
                    п.п На индикатора на таблото ясно е обособено че нещо не е наред с горивната система....вие както искате го смятайте,дали са кабели ,свещи.....ДЖАНТИ,СТЪКЛА

Comment

Working...
                    X